Шрифт:

Анулираха европейското първенство под 18 г.

Анулираха европейското първенство под 18 г.
02-04-2021 11:30

Европейското първенство за юноши и девойки под 18 г. няма да се проведе за втора поредна година. Третото издание на шампионата, планиран първоначално за лятото на 2020 г. в Риети (Ит) и преместен заради пандемията от COVID-19 за 26-29 август 2021 г., беше анулиран.  

 

Причината отново е коронавирусът. Продължаващата пандемия, високите нива на разпространение на инфекцията в много европейски страни и логистичните предизвикателства при организирането на голямо европейско събитие за спортисти под 18 г. направиха провеждането на първенството невъзможно.

 

Решението за анулирането на състезанието беше взето съвместно от Местния организационен комитет, Община Риети, Италианската федерация по лека атлетика и Европейската атлетика.

 

„Разбира се, ние сме изключително разочаровани, че няма да можем да предложим първенство за атлетите под 18 г. през 2021 г. Но искаме да благодарим на Организационния комитет на Риети 2021 и италианската атлетическа федерация за усилената им работа в опитите да организират това събитие при изключително трудни обстоятелства”, заяви президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.

 

Следващото издание на европейското първенство за юноши и девойки под 18 г. е планирано да се проведе между 4 и 7 юли 2022 г. в Йерусалим (Изр). Първият шампионат на Европа за тази възрастова група се проведе за първи път в Тбилиси (Груз) през 2016 г., а вторият – в Гьор (Унг) през 2018 г.

 

---


Тагове: ЕП 2021
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени