Шрифт:

Обвиниха Кисьов, че завзел Борисовата градина със стартов пистолет

Обвиниха Кисьов, че завзел Борисовата градина със стартов пистолет
27-04-2018 11:12

Радетелят на планинското бягане у нас Димитър Кисьов получи обвинения, че е „завзел” част от Борисовата градина в София и то използвайки стартов пистолет.

 

Става въпрос за алея около известната сред бегачите част на парка „Колелото”. Граждани се оплакаха пред Нова телевизия, че атлетическият треньор и деятел е изрисувал дървета с кръстове и е разлепил наредби за състезания по планинско бягане и снимки на успехи на атлети. Заплашвал гражданите и с пистолет, като те го смятали за газов, бил и агресивен.

 

"Тази част от парка е моя!", казвал Кисьов и не давал и дума да се издума, ако някой е несъгласен с окрасата му. Имало и не една жалба в полицията срещу Кисьов заради агресивно поведение, но пък и той не оставал длъжен и също отговарял с жалби.

 

„Децата се плашат. Има много знамена, които са сложени на обратно. Това не е неграмотност, а заявка за война. Ние го питахме дали той е направил всичко това, а той агресира и започна да размахва оръжие”, каза гражданинът Иван пред Нова телевизия.

„Стреля по кучето ми. Мисля, че пистолетът му е газов. Ние веднага реагирахме, кметът ни прие на другия ден. Оказа се, че е имало жалби от ученици и учители. Тогава той изчезна за около седмица. Сега пак е тук”, каза друга несъгласна с поведението на Кисьов гражданка.

„Ние като жители на квартала сме притеснени. Тук се разхождаме с децата. Като майка говоря. Страх ме е да се разхождам в такава заплашителна обстановка”, заяви друга жена.

 

Всъщност пистолетът, който Кисьов показва е стартов. В леката атлетика Кисьов, винаги въоръжен с български трибагренци, е добре познат с любовта към бягането и усилията, които полага за развитието на планинското бягане у нас. Той е атрактивен събеседник, като освен темата за бягане, е специалист и по политически въпроси. Не се свени да защитава своята гледна точка, мнението си и да търси правотата си. 

 

Можете да видите ВИДЕОТО от репортажа по Нова телевизия за Димитър Кисьов и познавайки го сами да прецените дали обвиненията към него са основателни - ТУК

 

---


Тагове: Димитър Кисьов, Планинско бягане
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени