Шрифт:

Детето-чудо със спрени състезателни права

Детето-чудо със спрени състезателни права
02-05-2018 15:12

Лиляна Георгиева, една от най-талантливите ни млади лекоатлетки, е със спрени състезателни права повече от два месеца, съобщи в "Марица".

 

До санкцията се е стигнало по молба на СКЛАТ Тракия-Пловдив, който Лили представляваше от първия си ден на пистата. От клуба настояли за ограничителната мярка, след като бегачката на средни разстояния отказала да тренира повече при Радмила Станкович.

 

Вече трети месец Лиляна Георгиева се готви на доброволни начала при Недялко Боруков от клуб Актив 2003-Пловдив. Като причина за "развода" със Станкович младата състезателка посочила застой в постиженията, липсата на перспектива и напрежение между двете.

 

Последвали няколко срещи на Лили с представители на клуба, федерацията по лека атлетика и дори с министъра на спорта Красен Кралев. Всички опитали да я убедят да продължи да се състезава за СКЛАТ Тракия, като от федерацията предложили да започне подготовка при специалиста Димитър Василев.

 

Той бе треньор на Даниела Йорданова - последната ни състезателка на световно ниво в средните бягания. Лиляна Георгиева обаче не се съгласила, защото искала да продължи да живее в Пловдив, а Димитър Василев не работи под тепетата.

 

Днес тя очаква да научи съдбата си след изслушване в Българската федерация по лека атлетика.

 

---


Тагове: Лиляна Георгиева, 800 м, 1500 м, Пловдив, Радмила Станкович
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени