Шрифт:

Стара Загора приютява украински атлети

Стара Загора приютява украински атлети
01-04-2022 10:41

Националният тим по лека атлетика на Украйна ще тренира в Стара Загора. Жестът към спортистите, в чиято държава се води война, е от страна на  СКЛА Берое-Стара Загора и Европейската атлетика (ЕА) с президент Добромир Карамаринов.

 

50 украински състезатели ще пристигнат в града на липите и ще останат поне три месеца на стадиона под Аязмото, информира „Старозагорски новини“. Членът на УС на СКЛА Берое и носител на световен бронз Емилия Драгиева заяви, че украинците ще могат да водят своята нормална тренировъчна дейност, ползвайки базата, уредите и пособията на атлетите-беройци.

 

„Това, което се случва в нашия град благодарение на клуба ни, дал на България състезатели като световната шампионка и рекордьорка Людмила Жечева-Андонова и помогнал на олимпийската сребърна медалистка Мирела Демирева да разкрие своя потенциал, е уникално! Стара Загора и условията, които предложи СКЛА Берое, бяха високо оценени от Европейската атлетика и Градът на липите беше предпочетен пред много други, в т.ч. и водещи европейски спортни центрове в Европа и САЩ”, заяви Драгиева и уточни, че издръжката на украинските спортисти ще бъде изцяло за сметка на Европейската атлетика, както и че се надява бъдещите успехи на атлетите, избягали от войната, да е ценен знак за съпричастността на старозагорци.

 

---


Тагове: Украйна, Стара Загора
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени