Шрифт:

Шефът на Световната атлетика: Ние сме №1

Шефът на Световната атлетика: Ние сме №1
20-12-2021 15:17

Леката атлетика излезе от Олимпийските игри в Токио 2020 като спорт номер едно, според данни на Международния олимпийски комитет, разкрити от президента на Световната атлетика Себастиан Коу.

 

“Излязохме от Олимпийските игри като спорт номер едно, каза Коу. - Чували сте ме да казвам това много пъти и особено обичам да го казвам, когато съм в кръговете на МОК и особено когато съм заобиколен от други президенти на федерации в други олимпийски спортове. Хубавото, което се случи през последната седмица или две, е, че данните на комисиите на МОК около Игрите в Токио ми позволяват да кажа не просто анекдотично, те ми позволяват да го кажа с подкрепящи данни. Имахме най-голям брой гледани часове в Токио от всеки олимпийски спорт, около 2,2 милиона часа. Имахме най-голям брой написани статии в медиите – около 10 000. Имахме най-голям брой споделени статии в нашите социални медии, които бяха около 700 милиона, и това доведе до над 62 милиона разговора в социалните медии относно атлетиката. Имахме и най-голям брой гледания на видеоклипове в приложенията и уебсайта на МОК и Олимпийските игри в Токио 2020 – тази цифра беше над половин милион.“

 

Летните олимпийски спортове са разделени на категории въз основа на популярност, оценена от телевизионни зрители (40 процента), популярност в интернет (20 процента), обществени проучвания (15 процента), заявки за билети (10 процента), отразяване в пресата (10 процента) и брой национални федерации (пет процента).

 

Категорията определя дела, който Международната федерация получава от олимпийските приходи, а от 2013 г. леката атлетика беше в категория А с най-високи доходи заедно с гимнастиката и водните спортове.

 

Коу добави: “Никога не трябва да подценяваме стойността на телевизията. Знам, че в момента е популярно да се мисли за всичко от гледна точка на цифровото, но телевизията е наистина важно средство за нас. За тези, които гледат лека атлетика, те ще го консумират в голяма част по телевизията. Неотдавнашните предоговорени договори, които удължихме до 2029 г. с Националната телевизионна компания (NBC) и Европейския съюз за излъчване, са наистина важни за нас. Да имаме NBC на борда с нас за Световното първенство догодина в Орегон ще бъде изключително важно.”

 

sportal.bg

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени