Шрифт:

Париж готви невиждано шоу за откриването на Игрите през 2024 г.

Париж готви невиждано шоу за откриването на Игрите през 2024 г.
14-12-2021 12:04

Организаторите на Олимпийските игри, които ще се проведат в Париж през 2024 година, очакват 600 хиляди зрители да могат да видят на живо церемонията по откриването, съобщава френският ежедневник "Фигаро".

Церемонията може да бъде гледана по телевизията и от до 1 милиард души, отбелязва вестникът.


Основното място на провеждане на церемонията ще бъде по поречието на Сена. 600 хиляди зрители ще могат да присъстват на събитието, което ще продължи повече от три часа. Очаква се достъпът до горните насипи на двата бряга на реката да бъде свободен. На долните насипи ще бъдат монтирани временни стойки, пише вестникът.

Цените на билетите обаче "все още не са определени".


Според "Фигаро" в церемонията ще бъдат включени най-известните места в центъра на града. Спортистите, участващи в традиционния парад, ще бъдат настанени в 160 лодки, които ще плават по реката на около 6 км от моста Аустерлиц до моста Йена в района на Айфеловата кула. Оттам около 10 хиляди спортисти ще се отправят към площад Трокадеро, където са предвидени шоу спектакъл и церемонията по запалването на олимпийския огън.


"Реката, нейните мостове и емблематичните паметници на столицата ще послужат като фон за спектакъл, който се случва веднъж в живота, показвайки на света най-доброто от Париж", се казва в изявление на организаторите.


Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година. Столицата на Франция ще бъде домакин на най-голямото спортно състезание за трети път след 1900 и 1924 година.

 

---


Тагове: ОИ 2024
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени