Шрифт:

Ясни три домакина на големи шампионати след две години

Ясни три домакина на големи шампионати след две години
13-05-2021 11:56

Европейската атлетика определи домакините на три първенства след две години. В Еспоо, Финландия ще е Европейско първенство за младежи и девойки под 23 години, Клуж Напока, Румъния – Европейско първенство за юноши и девойки под 20 години и Мадрид, Испания – Европейски отборен шампионат (Супер лига).

 

Това се случи по време на Съветът на Европейската атлетика в Лозана, което бе първото истинско събиране на членовете на Съвета наживо след есента на 2019-а преди да започне пандемията от коронавирус и заседанията да се провеждата само онлайн.

 

Европейската атлетика започна преговари и с Европейският олимпийски комитет всички лиги от Европейският отборен шампионат да се проведат заедно с Европейските игри през 2023-а година. Ако това стане Мадрид ще поеме Европейски отборен шампионат – Супер лига през 2025-а година.

 

Действащият президент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов, който оглавява също АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) и БФЛА (Българска федерация лека атлетика) заяви: „Доволен съм, че членовете на Съветът се срещнаха най-после наживо в Лозана, където е домът на Европейската атлетика и Международния олимпийски комитет, след близо 18 месеца онлайн срещи. Радвам се, че Съветът присъди домакинства за Европейското отборно първенство – Супер лига 2023 на Мадрид, Европейско първенство за младежи и девойки под 23 години на на Еспоо и Европейско първенство за юноши и девойки под 20 години на Клуж Напока. Поздравявам трите атлетически федерации на Испания, Финландия и Румъния. Лично ще посетим всеки град, а 2023-а година се очертава като една пълноценна година за атлетиката.


Тагове: европейски първенства 2023, Добромир Карамаринов
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени