Шрифт:

Инна Ефтимова: Целите ми за летния сезон са лични резултати на 100 и 200 м

Инна Ефтимова: Целите ми за летния сезон са лични резултати на 100 и 200 м
08-03-2021 08:02

Инна Ефтимова е български състезател по лека атлетика. Националната шампионка на България на 60 м е участвала в голям брой състезания и има редица постижения - балканска шампионка на 200 м, вицешампионка на 100 м, носителка на три медала от Балканиада в Клуж, и е изпълнена с очаквания, амбиции и надежди по повод предстоящото си участие на Олимпийските игри в Токио през 2021 г.

 

- Инна, правиш един от най-силните си зимни сезони. Постигна втория си най-добър резултат на 60 м - 7.27 сек, какво още можем да очакваме от теб?

- Много съм щастлива от силните си резултати през сезона. Всичко се дължи на много труд, вяра и мотивация. Готова съм да подобря личния си рекорд на 60 м.

 

- Силните ти резултати помагат много за ранкинг системата за Олимпийските игри в Токио - оптимистка ли си, че ще бягаш на този толкова важен форум в Япония?

- Силните ми резултати през сезона помогнаха много за изкачването ми в ранкинг система за Токио. В момента съм на 53-та позиция, която ми гарантира участие на Игрите. Въпреки това, целите ми за летния сезон са за лични резултати и в двата спринта на 100 и 200 м. Именно мотивацията за Олимпиадата в Токио ме кара да работя по-усилено от всякога.

 

- За един спринтьор работата във фитнеса е изключително важна целогодишно - по колко време седмично прекарваш във фитнеса, изграждайки състезателната си форма?

- В зависимост от периода, в който се намирам, прекарвам различно време във фитнеса. В подготвителния период се набляга изключително на силата, затова 3-4 дни в седмицата работим по около 3 часа. В състезателния период силовите тренировки се намаляват наполовина, тогава се набляга повече на беговата работа. Благодарна съм на фитнеси Пулс, че ми предоставят страхотната си база, за моята подготовка за Олимпиадата в Токио.

 

 

- Много хора, които те познават, знаят, че се занимаваш с изкуство. Разкажи за тези, които не са запознати с тази твоя дарба.

- Изкуството в моето семейство се предава от поколение на поколение. Моят дядо и баща са художници, а аз от малка рисувам. През годините съм печелила различни конкурси. Завърших колеж по изобразителни изкуства, а след това и висше образование специалност “Графичен дизайн”. Създадох и свой бранд за ръчно рисувани аксесоари - Артина - @artinacustom.

 

- Имала си трудни моменти в своята кариера - как се справя един спортист в най-тежките мигове и изправя глава, за да се върне по-силен от преди?

- Имала съм много трудни моменти в кариерата си. Подкрепата на семейството и треньорката ми Валя Демирева са в основата на моя успех. Трудностите ме направиха по-силна и ме превърнаха в професионалист, който съм в момента. От друга страна винаги съм била целеустремена и съм следвала целите си докрай. През годините съм направила много жертви в името на кариерата си и нито за момент не съм съжалявала, а усиленият труд и мотивацията за успех са неочаквано добра комбинация.

 

" target="_blank">Припомняме, че преди седмица Инна Ефтимова бе специален гост и в Студио СПРИНТ.

 

 

---


Тагове: Инна Ефтимова, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени