Шрифт:

Нови наказания в Русия

Нови наказания в Русия
31-10-2020 10:42

Съюзът за чиста атлетика (AIU) отстрани бившите служители на Руската федерация по лека атлетика Елена Иконикова и Елена Орлова съответно за осем години и шест години за възпрепятстване на антидопингово разследване на състезателя в скока на височина Данил Лисенко.

 

Лисенко, който спечели сребро в скока на височина на световното първенство през 2017 г., три пъти не успя да подаде местонахождението си и бе временно спрян през 2018 г., тъй като три пропуснати допинг теста за 12-месечен период представляват нарушение на антидопинговите правила.

 

Миналата година AIU стигна до заключението, че служителите на федерацията са предоставили “фалшиви обяснения и подправени документи“ на AIU, за да обяснят грешките на местонахождението на Лисенко.

 

"Дисциплинарният трибунал потвърди обвинението на AIU и наложи забрана на служителите на РусАФ Елена Икониккова и Елена Орлова съответно за осем години и шест години съгласно правилата на Световната атлетика за неспазване на изискванията на AIU в разследването на местонахождението на Данил Лисенко", се казва в специалното изявление.

 

Съюзът за чиста атлетика също така е повдигнал обвинения на двете лица, както и на още няколко служители на федерацията, за подправянe на документи и извършени нарушения.

 

Sportal.bg

 

---


Тагове: Русия, Доппинг
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени