Шрифт:

Разрешиха проблема на варненските атлети

Разрешиха проблема на варненските атлети
12-06-2020 10:01

Варненските атлети вече могат спокойно и адекватно да се подготвят за предстоящите национални първенства.

 

Местните клубове по лека атлетика успяха да защитят правата си да водят тренировки в адекватно време на стадион „Локомотив”.

 

„Проблемът на лекоатлетическите клубове във Варна е решен! Вече можем да тренираме на стадион!”, сподели треньорката в Евър-Варна Цонка Господинова.

 

След завръщането към спортни занимания през миналия месец атлетите и техните треньори бяха изправени пред изпитания, наложени заради ограничаване на пандемията от коронавирус. На атлетите им беше позволено да тренират в часовия диапазон между 12:00 и 15:00 часа и след 20:00 часа. В останалото време на стадион „Локомотив” се подготвяха футболистите на Спартак-Варна.

 

Треньорите на местните атлетически клубове алармираха, че отредените им часове са невъзможни за изпълнение, защото много от състезателите им са на училище във времето, което могат да тренират, а пък тези в спортното училище трябва да тренират двуразово.  

 

След обединение на треньори и атлети от местните клубове проблемът им влезе в медиите, достигна до Община Варна и в крайна сметка резултатът накрая е в полза на Царицата.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Варна, Клубове
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени