Шрифт:

МОК начерта план и очаква големи разходи по преместването на Игрите

МОК начерта план и очаква големи разходи по преместването на Игрите
15-05-2020 10:25

Отлагането на Олимпийските игри в Токио ще струва скъпо на Международния олимпийски комитет (МОК). Организацията очаква да понесе разходи на стойност до 800 милиона долара.

Президентът на МОК Томас Бах уточни, че 150 млн. долара са предвидени за подпомагане на международните спортни федерации и националните олимпийски комитети, но все още не ясно как те ще кандидатстват за подкрепа и дали ще има таван на сумата, която ще получат.

В допълнение МОК ще задели 650 милиона по организацията на форума, който беше преместен за догодина заради пандемията.

Сред темите, които предизвикаха вълнения, е кой да плати разходите след отлагането на игрите. Според ESPN най-вероятно тежестта ще падне върху японските данъкоплатци. Изданието цитира японски медии, като според първоначални сметки оскъпяването ще е между 2.7 и 5.7 млрд. долара.


Бах не пожела да се включи с мнение по темата, че игрите в Токио може да бъдат отложени повторно или дори да не се проведат, ако сложната ситуация с коронавируса продължи и не бъде открита ваксина.

"Ангажирани сме напълно за успеха на Токио 2020 през 2021 г. и провеждането на тези игри в безопасна среда за всички участници. Имаме година и два месеца до откриването. Не бива да подклаждаме спекулации за бъдещето", каза Бах, цитиран от "Ройтерс".

 

Източник: Дневник

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени