Шрифт:

Още диамантени турнири пропадат в неизвестното

Още диамантени турнири пропадат в неизвестното
24-04-2020 10:17

Стартовете от Диамантената лига по лека атлетика в Юджийн и Париж бяха отложени, докато състезанието в Осло ще се проведе като „алтернативно състезание“ поради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите.

 

Състезанията в Юджийн и Париж трябваше да се проведат съответно на 7 и 13 юни, докато спирката в Осло бе насрочена за 11 същия месец.

 

„С тъга ви съобщаваме за отлагането на стартовете в Юджийн и Париж. "Бислет алианс" обяви плановете за домакинство на алтернативно състезание под норвежките правила срещу новия вирус на 11 юни – оригиналната дата за тазгодишната спирка от Диамантената лига в Осло“, се казва в изявление на организаторите.

 

Състезанието ще бъде с нов формат. Атлетите ще вземат участие в едночасово състезание, като следват стриктно правилата срещу коронавирус на Норвегия и протокола за социална дистанция. Организатори заявиха, че пълната програма все още не е потвърдена и е обект на промени.

 

"Това са наистина позитивни новини за атлетите и феновете, като обещава, дори в този ранен етап, да бъде още една страхотна вечер за атлетиката на стадион "Бислет". Поздравления за Осло Бислет Геймс, които осъществиха това, спазвайки препоръките на норвежкото правителство", каза президентът на световната атлетика Себастиан Коу.

 

През март вече беше обявено, че първите шест турнира от календара на Диамантената лига сменят датите си за по-късен етап през сезона, който все още не се знае кога ще започне. 

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Коронавирус, ДЛ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени