Шрифт:

Чакат дати за Олимпиадата, после решават за Юджийн 2021

Чакат дати за Олимпиадата, после решават за Юджийн 2021
Снимка: Getty Images
28-03-2020 17:21

Решение дали да отложи световното първенство по лека атлетика през 2021 г. може да бъде взето само след като датите за Олимпиадата в Токио са договорени, заяви шефът на Световната атлетика Себастиан Коу.

Игрите в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, но бяха преместени с още година заради пандемията от коронавирус.

 

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах посочи, че Олимпиадата в Токио може да се състои през април или май 2021 г., но японското правителство предполага, че август 2021 г. също е опция.

 

"След като те вземат решение, ние ще разгледаме какво да правим, ако има такова въздействие на това решение върху нашето световно първенство по лека атлетика в Орегон", пише Коу в писмо до общността на леката атлетика.

 

"Знам, че всеки би искал отговори на тези ... въпроси сега, но всички имаме нужда от време, за да прегледаме и обсъдим възможностите. Ще продължим да правим всичко възможно, за да запазим и създадем сезон на открито в еднодневни срещи през 2020 г., започвайки и завършвайки по-късно от обикновено, така че спортистите, когато имат възможност и е безопасно, ще имат достъп до състезания във всеки регион", допълни британецът.

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: СП 2021, Токио 2020, ОИ 2020, Себастиан Коу
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени