Шрифт:

Ивет Лалова: Изпращам един от най-успешните сезони

Ивет Лалова: Изпращам един от най-успешните сезони
19-12-2019 10:25 | Яна Касова

След седмо място на световното първенство на 200 м и две олимпийски квоти за Токио 2020 Ивет Лалова получава  заслужено внимание на всяка церемония за награждаване в края на годината. Тя вече получи статуетките за Атлет на България и Спортен Икар за спортно дълголетие, а тази вечер спринтьорката ни за осми път в кариерата си ще бъде отличена в Десетката за Спортист на България.  

 

- Ивет, толкова много награди, отговорност ли са обаче?

- Наградите вече стават отговорност, но са голямо щастие за мен. Изпращам една прекрасна година – трудна, но успешна. Много съм благодарна за всички награди и много щастлива. Изминалите 12 месеца бяха седем месеца много тежка подготовка, пет месеца много състезания.  Но изпращам един от най-успешните сезони в моята кариера и не мога да не се радвам за това. Тази част на годината идва като една награда. Всички тези награждавания и събирания, които правим през декември са нещо прекрасно, не само защото се обръща внимание и се говори за българския спорт, но и благодарим едни на други. За мен това лично е една голяма мотивация за следващата година.

 

- Една от първите награди в твоята кариера е тази за Атлет на България през 2004 г., каквато си и за 2019 г. Можеш ли да сравниш емоциите от сега и тогава?
- Определено през 2004 г. съм се вълнувала доста повече. Все пак е била първата ми награда. Сега е поредна, за което съм изключително благодарна. И точно в това е разликата - сега оценявам повече нещата, защото знам колко са трудни и знам колко време съм вече в атлетиката и наистина съм благодарна на всяка една награда.

 

- Идва нова олимпийска година. Какво очакваш от нея?
- Очаквам с нетърпение тя да започне и се надявам Олимпиадата да дойде ден по-скоро. Научих се да не очаквам. По-скоро първо планирам. Планът е готов. Остава да се свърши страшно много работа и се надяввам на късмет, здраве и шанс. Пета Олимпиада – благодарна съм за това. И целите винаги са високи. Ще бъда много щастлива да достигна до още един олимпийски финал. Най-вероятно няма да стартирам зимата. Аз не съм голям фен на зимната дисциплина 60 м, по-скоро някъде трябва да бягам 400 м в зала. Но след този дълъг сезон, който имахме заради световното първенство през октомври, и летния сезон, който ще започне сравнително по-рано през 2020 г., моята подготовка тече и е насочена най-вече към Олимпийските игри.


- Какви ще бъдат празниците за теб?

- Организираме Коледно тържество за децата от клуба ми. Няма как да мнем без такова. Ще се съберем около Нова година. Балансът е важен и за това за празниците ще бъда и в Италия, и в България. За Коледа ще бъдем в Милано, а за Нова година – в София.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Ивет Лалова
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени