Шрифт:

Цонов: В добра форма съм, а скачам малко

Цонов: В добра форма съм, а скачам малко
27-09-2019 21:19 | Яна Касова

Георги Цонов остана извън финала на троен скок на световното първенство в Доха (Кат). Той отдаде постижението си от 16.61 м на липса на ден.

 

ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО НА ЦОНОВ - ТУК

 

„Липсваше това, че не можах да скоча повече. Не мога да кажа нищо, коментира Цонов след пресявката в Доха. - Тройният скок е много сложна дисциплина – както можеш да скочиш 17 м, така може и 16.61 м. Бях добре, чувствах се добре, но не можех да завърша опит. От Балканиадата насам се промени това, че физическата ми форма е по-добра. Но както казах, тройният скок е много гадна дисциплина. Формата ми е по-добра, но скачаш по-малко, защото просто в тези три опита не съумяваш да си изцедиш максимума. Не мога да го отдам на нищо – просто на ден – не е формата, не пистата, не е температурата. Днес се е уцелило, че няма да скоча повече.

Физическата ми форма позволява да скоча и 17.20 м, но разбег, бегови крачки – всяко едно стъпване на земята е важно. Някъде изтървеш ли, целият скок се променя. От разбезите по време на загрявката започнах зле, не ги правех правилно. Чак във втория опит на 16.61 м, който не можах да завърша, бягах както трябва. Но няма за кога – има м още само един опит.“

 

От Доха:

Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

 

Новините от световното първенство в Доха достигат до вас със съдействието на: 
Тагове: СП 2019, Георги Цонов, Троен скок
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени