Шрифт:

Да изчистим белите маратонки

Да изчистим белите маратонки
16-08-2019 13:03

Спортните ни обувки винаги са най-замърсени от всички други, с които разполагаме. Особено замърсени са след тренировка извън стадиона. Е, най-мръсни изглеждат белите маратонки, макар и купени само преди седмица. Понякога за махането на мръсотията по тях търкането с обикновена гъба и сапун просто не помага. Ето как да ги изчистим така, че да изглеждат като нови.

 

Преди да започнете, извадете връзките на обувките, това значително ще улесни работата ви. След това с помощта на влажна кърпа премахнете праха по тях. Черни следи, ако има такива, се отстраняват чрез обикновена гумичка за молив.

 

Избелваща паста и навлажнена четка за зъби ще ви помогнат да почистите упоритите замърсявания по белите кожени обувки. Избелващият ефект може да се повиши с помощта на няколко капки лимонов сок, смесен с пастата.

 

Обувки от плат може да почистите с четка за зъби и течен измиващ препарат. Покрийте обувките с тънък слой гел и внимателно го почистете с четката, след което изплакнете с вода.

 

Измиващ препарат за обувки може да си приготвите и сами. За целта смесете малко перилен препарат, 1 супена лъжица лимонов сок, кислородна вода или оцет. Ще получите гъста паста, която успешно се справя с мръсотията по маратонките.

 

Белите маратонки може да изперете и в пералнята заедно с други дрехи или обувки, като ги сложите в калъфка от възглавница. Настройте машината на деликатна програма при температура 30 - 40 ºC, без центрофуга. После ги изсушете на въздух, без да ги оставяте изправени и подпрени на стена, за да не се деформират подметките им.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени