Шрифт:

Спорт за празника в Германския манастир

Спорт за празника в Германския манастир
15-08-2019 19:09

Навръх празника Успение Богородично или Голяма Богородица се проведе #BeActive ден в Германски манастир Св. Иван Рилски, организиран в партньорство от Неделно училище към храм "Рождество Христово" жк. Младост 3, Асоциацията на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) и Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС).

 

Спортните активности и интерактивни детски работилници се проведоха в рамките на проект PLAY’IN TOGETHER, съ-финансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз, който ползва иновативни методи на обучение, чрез които да работят за борба с дискриминацията и стереотипите към хората с различни физически и ментални увреждания. Дейностите бяха част от втори детски летен лагер в манастира, организиран от отец Пимен, игумен на Германски манастир Св. Иван Рилски. Над 30 деца имаха възможността да се забавляват, да учат заедно и да се насладят на един прекрасен летен ден, в реализацията на който се включиха и доброволци от АРБС.

 

"Прекрасната инициатива на отец Пимен за детски лагер в манастира създава предпоставки за приближаване на децата до ценностите и е уникална възможност да учат нови знания и умения. Методологиите, които ние ползваме Обучение чрез спорт и Playdagogy са част от инструментите, с които децата се забавляват, движат се, а в същото време учат и успяват да работят в екип. Безкрайно щастливи сме за поканата, която получихме да реализираме детски спортен празник в манастир и смятаме, че това е една прекрасна социална иновация, която трябва да бъде мултиплицирана и в бъдеще" сподели Йоанна Дочевска, председател на Асоциация за развитие на българския спорт.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени