Шрифт:

Русия остава без членство в ИААФ

Русия остава без членство в ИААФ
10-06-2019 12:13

Руските атлети остават без възможност да се състезават с национален екип. Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) взе решение да не възстанови правата на руската лекоатлетическа федерация (ВФЛА).

 

Членството на ВФЛА беше замразено през ноември 2015 година след разследване на Световната антидопингова агенция (УАДА), което показа нарушения и манипулиране на проби на руски спортисти в Московската антидопингова лаборатория. От 2016 година пък руските лекоатлети се състезават под неутрален флаг след специално одобрение.

 

Председателят на специалната работна група на ИААФ по случая Руне Андерсен заяви, че е представил доклад за напредъка на Русия в борбата с допинга, а препоръката е била правата на ВФЛА на този етап да не бъдат възстановявани, което е прието от Изпълкома на световната лекоатлетическа централа.

 

Андерсен обясни, че този въпрос ще бъде разгледан отново, след като бъдат направени повторни проверки на допинг проби от Московската лаборатория. Правата на ВФЛА няма да бъдат възстановени поне до 27 септември, когато е следващото заседание на Изпълкома на ИААФ, а това поставя под съмнение участието на руски лекоатлети на световното първенство в Доха, започващо на същата дата.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Русия, ИААФ, Допинг, СП 2019
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени