Шрифт:

Неутралният статут на руснаците под заплаха

Неутралният статут на руснаците под заплаха
03-06-2019 17:54

Руските атлети може да не бъдат допуснати до участие на Олимпийските игри в Токио догодина и като неутрални атлети.

 

До подобно решение може да се стигне, тъй като Руската атлетическа федерация е опитала да прикрие допинг провинение на световни шампион в скока на височина в зала от Бирмингам 2018 Данил Лисенко, който участваше като неутрален състезател. 

Британският вестник “Сънди Таймс” съобщи, че са били използвани подправени медицински документи, за да се покрие Лисенко, който миналата година не е бил обявил местонахождението си, както са длъжни всички атлети, които подлежат на допинг контрол. 

Данил Лисенко беше сред руските атлети, които получиха право да се състезават на международно ниво под егидата на ИААФ, след като доказа, че тренира в среда, която е далеч от допинга.  

Той обаче изгуби своя статут на неутрален атлет през август 2018 г., след като не беше открит при опит да му бъде взета допинг проба. 

“В случая на Лисенко Руската атлетическа федерация ще окаже пълно съдействие. Федерацията има интерес в разследването да бъде обективно”, съобщи президентът на родната федерация Дмитри Шляхтин в официално изявление. 

 

Спортал

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Допинг, Русия, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени