Шрифт:

Тирунеш Дибаба: “Обичам бягането, защото…”

Тирунеш Дибаба: “Обичам бягането, защото…”
31-03-2018 18:39

 


“Бях мотивирана и вдъхновена от ранна възраст заради успеха на по-големите ми сестри и братовчедка ми Дерату Тулу (олимпийска шампионка на 10 000 м през 1992 и 2000 г.), наслаждавах се на спорта. Започнах с бягането в училище. Бях свикнала да печеля всички състезания. Всъщност бях толкова успешна, защото редовно се състезавах с момчета!

По-късно открих професионалното бягане и се насладих на първия си голям успех при жените, когато спечелих световната титла на 10 000 м в Париж през 2003 г. За мен това беше моментът, когато осъзнах, че притежавам дар за бягане. 

Бягането ми даде толкова много през живота. Винаги е тръпка за мен. Прави ме щастлива и моята страст е толкова силна. А също обичам и състезателната страна на спорта - нищо не може да надвие чувството на победа в голямото състезание след толкова много месеци здрави тренировки. 

Разбира се, бягането също ми донесе финансово възнаграждение и трансформира моя живот и този на моето семейство. Аз съм провинциално момиче от ферма и моят успех в атлетиката ми позволи да живея комфортен живот в Адис Абеба. 

От моята перспектива не мога да си представя живота без бягане и бих окуражила всеки друг да бяга, защото е добре за здравето”, каза Дибаба пред сайта на международната асоциация на атлетическите федерации.
 

 

По превод на sportal.bg

 

---


Тагове: Тирунеш Дибаба, Eтиопия
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени