Шрифт:

Не спряха корупцията и след скандала с Батето

Не спряха корупцията и след скандала с Батето
06-09-2017 10:45 | Георги Делчев

Помните ли шумния скандал с Иван Славков преди 13 години когато председателят на БОК бе обвинен в корупция за лобиране в полза на този или онзи кандидат за домакин на олимпийски игри.

 

Да, той изгоря и бе елиминиран от организацията, но остана сянката на съмнения, че точно това е стилът на управление на тази организация. Тогава е бил Батето, светла му памет, но се оказа, че с това не бе изкоренена корупцията, а най-вероятно нашият бе нужният виновник за момента, за да бъде потушено напрежението и за временно спокойствие на „старците“ в МОК. С тези мерки изобщо не бяха изкоренени у членовете на МОК добрите им стари навици, нито пък любовта им към пари под масата.

 

Нещата си продължават и въпреки скандалите и очевидно доста скърцащата машина за управление на спорта в най-голямата световна организация, нищо не се променя. След Славков бяха други, а вече сякаш ги приемаме за нормални далаверите на други, като тези на бившето атлетическо величие Франки Фредерикс, синът на бившия шеф на ИААФ Ламин Диак- Папа Масата и кои ли още други и още. И едва ли някой вярва, че само те са знаели и така самосиндикално са събрили пари, без знанието на някой над тях.

 

Желанието на хората да се корумпират и облагодетелстват явно е невъзможно да се изкорени, независимо на какви постове са и колкото и висок стандарт имат.

 

Затова решението е в мерките, контрола и санкциите, колкото и да е трудно.

Освен, ако …

Освен, ако всички не са навързани … и се облажват добре от смазаната машина за пари - МОК. И за да се запази целостта на статуквото, от време на време ще гръмне по някоя фойерверка, ей така за разкош. А може би ще се намери някой, който смело да размаха пръст и разчисти лошите олимпийски практики.  

 

---


Тагове: МОК, корупция
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени