Шрифт:

Сергей Шубенков не вярва, че ще го пуснат в Лондон да защити титлата си

Сергей Шубенков не вярва, че ще го пуснат в Лондон да защити титлата си
10-04-2017 17:48

Световният шампион на 110 м с пр. от 2015-а Сергей Шубенков още не е получил отговор от ИААФ на заявлението му да бъде допуснат до международните състезания като неутрален атлет.

Самият руски атлет пояснява, че няма информация какво се случва, макар че документите, които се изискват, са подадени още през януари. „Нищо не ми съобщават, нищо не зная какво ще стане. Продължавам да чакам и изобщо не зная какво ме очаква. Чакам.”

 

Самият хърделист се учудва от дългото препроверяване на пробата му от Пекин. „Мното дълго ИААФ въртят нашите проби от световното през 2015-а, но се надявам да се справят. Искам да стане по-скоро, разбира се и процесът на препроверяване да не е толкова бавен.

 

Само, че защо трябва толкова бавно да се гледат пробите на чистите атлети. Може би избират спортистите по приоритет? Това не го разбирам. Разбира се, аз не зная нещата отвътре и се надявам моите догадки да не са верни.

 

Но все не разбирам какво става с нас, всичко е много странно. Ако аз бях на мястото на чиновниците, щях да действам по друг начин. За мен не е обяснимо това. Защо през 2016-а за няколко седмици провериха толкова много проби, а сега не могат да превъртят на много по-малко атлети от Пекин.

 

Не зная как да коментирам дори. От една страна ни дават право да подаваме заявки, а от друга като ги даваме е безсмислено.”

 

На въпрос на сайта на руската федерация Шубенков отговаря, че не знае дали ще може да защитава световната си титла на 110 м с пр. в Лондон през август. „ През 2016-а до последно вярвах, че ще бягам в Рио. Сега обаче в нищо не съм уверен и не вярвам в нищо, макар че все още гледам позитивно на случващото се."

 

---


Тагове: Сергей Шубенков, 110 м спр.
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени