Шрифт:

Олимпийска шампионка даде старта на ″Младежката атлетика″

Олимпийска шампионка даде старта на ″Младежката атлетика″
26-04-2016 16:47

Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова даде старта на първото състезание за 2016-та година на веригата "Младежка атлетика".

Турнирът за новите таланти в царицата на спортовете се проведе на Националния стадион "Васил Левски" в София. Сред гостите бяха многократната медалистка от европейски и световни първенства Ива Пранджева, полуфиналистката от Олимпиадата в Пекин Цветелина Кирилова и носителката на много златни медали от държавни и балкански шампионати в спринта Моника Гачевска.

Въпреки студеното време талантливите атлети дадоха всичко от себе си в трибоя (60 м, скок на дължина и 600м/800 м).

Първо място в генералното класиране при момчетата спечели Кирил Петков (СК Пранджева) - 179 т., след него на стълбичката се наредиха Николай Димов (Тракия-Пловдив) - 178 т., и Иво Йорданов (Ч.Ч. Чендини).

При момичетата шампионка е Мила Димитрова (Тракия 96-Пловдив) - 185 т., пред Емилия Рангелова (Академик-София) - 181 т., и Изабел Крамарска (Рилски атлет-Самоков).

"Стартът е даден. Пожелавам на всички млади таланти да покажат най-доброто от себе си в тази атрактивна верига от състезания. Леката атлетика е здраве и със сигурна, че всички ще го разберат", заяви Тереза Маринова, която награди призьорите при момчетата и момичетата.

Всички получиха специални грамоти, а първите трима при момичетата и момчетата медали и раници от Мтел.

Участие във веригата състезания "Младежка атлетика " и през тази година ще вземат момичета и момчета на възраст от 11 до 13 г. Набиращата популярност сред младите верига се организира за втора поредна година от БФЛА и Мтел.

Тазгодишното издание на веригата включва 9 големи състезания в София, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Правец, Сливен и голям финал в Русе. По традиция ще има и много състезания в училищата в цялата страна, като всички ще могат да се информират за стартовете от новата Фейсбук страница на веригата. През 2015-а година във веригата участваха 4000 ученици. Целта на организаторите тази година е тази бройка да достигне до 10 000.

ФОТОГАЛЕРИЯ от турнир "Цветанка Христова" - ТУК 

Пълни резултати от турнир "Цветанка Христова" - ТУК

 

---


Тагове: Младежка атлетика 2016
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени