Шрифт:

Шестима руски атлети признали за допинг

Шестима руски атлети признали за допинг
09-02-2018 09:47

Шестима руски атлети са признали за употреба на забранени вещества. Те са подписали показанията си и вече са със санкции за нарушение на антидопинговите правила.

 

Сред тях е и Анна Чичерова, чието наказание е 2 г. Правата й са спрени от 1 юли 2016 г. и ще има възможност да се завърне в сектора за скока на височина на 30 юни 2018 г. Това означава, че тя ще има шанс да участва на европейското първенство в Берлин през август и ще се включи в конкуренцията на Мирела Демирева. Обръщаме внимание, че руската федерация е все още изключена от международния спорт и атлетите от страната подлежат на специална процедура преди да бъдат допуснати до участие извън страната си. При повторен анализ на пробата на Чичерова от Олимпйските игри в Пекин 2008 показа наличие на туринабол. Всички постижения на рускинята в периода от 24 август 2008 г. до 23 август 2010 г. са анулирани, като й е отнет и бронзовият медал от Пекин 2008.

 

Юлия Зарипова, която спечели златото на 3000 м стипълчейз в Лондон 2012 също е подписала, че признава употребата на забранения туринабол. Наличието на препарата беше открит отново при повторен анализ на пробата й, взета след финала на стипъла в Лондон 2012. Тя получи 4-годишно наказание да не се състезава и отнемане на световната титла от 2011 г. и на олимпийската от Лондон. Правата й ще бъдат върнати на 3 април 2018 г.

 

Сред призналите употреба на допинг са Кирил Сухарев (скок дължина), Михаил Рижов (спортно ходене), Татяна Адрианова (спринт), Евгений Борисов (110 м с пр.).

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: Анна Чичерова, Юлия Зарипова, Допинг, Русия, Скок височина
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени