Шрифт:

Вземете си душ от проливен дъжд

Вземете си душ от проливен дъжд
30-12-2017 13:23

Душът Виши се отнася към обливащите душове, с иглени и дъждовни струи, които са разработени на принципа на природния дъжд. По своето действие този душ напомня силен дъжд. При тази процедура може да се използва морска, термална или омекотена водопроводна вода, обогатена с минерални соли и ароматични масла. Сеансите се провеждат един час преди или два часа след хранене.

 

По време на процедурите се лежи на специална кушетка с лицето надолу, като върху целия контур на тялото отгоре меко се лее вода. Масажът се провежда в извън водна среда. Регулирането на температурата на водата, налягането, режима, ъгъла на подаване на водата осигуряват избора на оптимален режим за провеждане на процедурата. 

Чувствителните участъци на тялото като лице, женска гръд, скротум не трябва да се подлагат на интензивно въздействие на душа. Капките вода, попадащи на тялото, отначало мобилизират организма, а след това способстват за отпускането му, укрепват тъканите, намаляват умората.

 

Душът Виши осъществява мек масаж на рефлекторните зони, подобрява кръвообръщението, притежава лимфнодренажно действие, оказва позитивно влияние върху нервната система. Прилагането на душ Виши има детоскикиращ ефект, седативно и общоукрепващо действие в рехабилитационен и постревматичен период, както и в период на релаксация.


Продължителността на процедурата е 20-30 минути, след което е желателно на кожата да е нанесе увлажняващ крем, да се изпие чаша минерална вода или билкова отвара и да се отпочине в течение на 20 минути.

 

Това е една от най-добрите хидротерапевтични масажни процедури с отпускащ, антистресов ефект, прилагана при жени и мъже от всяка възраст (ако няма противопоказания). Тя се използва при различни SPA програми: корекция на фигурата, лечение на целулит и нарушения в обмяната на веществата, детоксикация, подмладяване, минерализация, релаксация. Прекрасно се съчетава с различни видове обтривания и маски за тяло.

 

Разновидност на този душ се явява нов усъвършенстван модел на душа Виши – Аффюжет, който съхранява и увеличава (за сметка на допълнителни функции) всички полезни свойства на обичайния душ Виши. В устройството са заложени девет различни програми. Процедурите са адаптирани за обработването на отделни проблемни участъци от тялото.

Съществува възможност за ръчен масаж на един участък при едновременното обливане на друг и да се изпълняват обтривания с водорасли и кал.

 

Една от последните съвременни разработки на душа Виши е модела Аква Сан. Това е уникална система за провеждане на балнеологични и хидротерапевтични процедури, в която се съчетават действието на нежния душ Виши и меко ултравиолетово облъчване. Тази комбинация осигурява най-ефективното регенериращо, тонизиращо и терапевтично въздействие на слънчевите лъчи и водата.


Едновременното действие на душ Виши и солара допринася за добиването на здрав и равен загар без пресушаване на кожата. Ултравиолетовите лъчи оказват положително въздействие върху метаболизма на витамин Д3 (профилактика на остеопорозата), дихателната и сърдечно-съдовата системи, активизирането на защитните сили на организма (особено през неблагоприятните периоди - есента, зимата, пролетта) и в цялост подобрява самочувствието. Единственият недостатък на този модел е възможността от увеличение на пигментните петна. 

Системата Аква Сан има широк спектър на приложение: заболявания на опорно-двигателната система, възстановяване след спортни травми, циркулярни нарушения (за пациенти с тежки заболявания на сърдечно-съдовата система, на които са противопоказни ваните), антистрес програми, лечение на синдрома на хронична умора, мигрени, целулит, затлъстяване, псориазис и невродермит.

 

Душ Виши е противопоказен при всички тежки заболявания на вътрешните органи, склонност към кръвотечения, злокачествени образувания, инфекциозни и кожни заболявания. Не се препоръчва провеждането им в периода на бременност.

 

Източник: spa-life.bg

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: За здравето
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени