Шрифт:

МОК следи изкъсо корупционния скандал около Рио 2016

МОК следи изкъсо корупционния скандал около Рио 2016

МОК следи изкъсо корупционния скандал около избора на Рио де Жанейро за домакин на олимпийските игри през 2016 г., заяви президентът на организацията Томас Бах.

 

Германецът пристигна в Лима, където на 13 септември ще бъдат обявени домакините на игрите през 2024 и 2028 г., които на практика са ясни - Париж и Лос Анджелис.

 

Събитието вече попада под сянката на скандала и разследването на бразилските власти. Прокуратурата в Рио де Жанейро твърди, че има стабилни доказателства за купуване на гласове при избора на града за домакин.

 

Федералната полиция в Бразилия разследва президента на Бразилския олимпийски комитет Карлос Нузман. Според информациите той е заподозрян, че е участвал в международна престъпна схема. След обиска на полицията са му конфискувани паспорти - включително руски и дипломатически.

 

"МОК ще вземе всички подходящи мерки и санкции, когато доказателствата бъдат представени. Вземаме проблема сериозно и го следим отблизо", каза Бах.

 

Преди дни бразилският Estado съобщи, че МОК е получил няколко сигнала за купуване на гласове при избора на Рио през 2009 г. Това е станало години преди провеждането на игрите, но не са предприети никакви мерки, допълва изданието.

 

---

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: МОК, ОИ 2016
BGAthletic.com
Последни новини Най-четени
Архив
Февруари 2018